Liefde of angst: welk plaatje stop jij bij het wakker worden in jouw jukebox?

De keuze is up2you

In de basis van veel spirituele en filosofische stromingen worden liefde en angst vaak als tegenpolen gezien. Ze worden gezien als twee fundamentele krachten die ons leven sterk beïnvloeden, en in zekere zin lijnrecht tegenover elkaar staan.

Angst wordt beschouwd als een kracht die verlamt, beperkt en ons terughoudt. Het komt voort uit onzekerheid, zorgen, en een focus op tekortkomingen of bedreigingen. Het kan ons weerhouden om stappen te zetten, om te groeien en om nieuwe dingen te proberen.

Aan de andere kant wordt liefde vaak gezien als een kracht die verbindt, bevrijdt en ons aanmoedigt om te groeien. Liefde in deze zin is niet enkel romantisch, maar omvat compassie, vriendelijkheid, acceptatie en een gevoel van verbondenheid met anderen en de wereld om ons heen.

In deze theoretische context wordt vaak gesteld dat wanneer we handelen uit angst, liefde op de achtergrond verdwijnt. En andersom geldt hetzelfde: handelen vanuit liefde kan angst verdrijven. Het idee is dat we kunnen kiezen vanuit welke energiebron we willen leven en elk moment is er een keuze tussen liefde of angst. Stel jezelf bij alles wat je doet de vraag “Wat zou liefde doen?” Het bewust kiezen voor liefde brengt positieve veranderingen teweeg en opent deuren naar groei, heling en vreugde.

Voor mij is Louise Hay een enorm inspirerende ziel die ons de magie van liefde leert: liefde voor anderen, maar vooral voor onszelf. Haar filosofieën zijn als een reis naar zelfacceptatie en het omarmen van een liefdevol hart. Alles begint met zelfliefde en pas met voldoende zelfliefde ben je in staat om ook onvoorwaardelijk van anderen te houden.

Liefde vertegenwoordigt niet alleen genegenheid of romantische gevoelens, maar een staat van zijn waar compassie, acceptatie en vergeving bloeien. Aan de andere kant staat angst, wat wordt gezien als een afwezigheid van liefde. Angst omvat negativiteit, twijfel, veroordeling en zorgen. Maar hoe laat je meer liefde toe in je leven?

Ontdek de magie van positieve affirmaties

Positieve affirmaties zijn als liefdevolle zinnen die de kracht hebben om ons leven te transformeren. Het zijn de vriendelijke fluisteringen naar ons innerlijk, woorden van steun en hoop die onze gedachten omvormen en onze harten verwarmen:

“Ik hou van mezelf, precies zoals ik ben”,

“Ik ben waardevol en verdien liefde en geluk”,

“Ik omarm mijn imperfecties en leer van elke ervaring”,

“Ik ben klaar om te groeien en het beste uit mezelf te halen”,

enzo door 😊.

Zij helpen ons om angst te transformeren naar liefde. De kracht van positieve affirmaties ligt in hun herhaling. Ze vormen nieuwe paden in ons denken, vervangen twijfel door geloof en angst door vertrouwen. Ze herinneren ons eraan dat we waardig zijn, dat we capabel zijn en dat we de moed hebben om te groeien.

Door positieve affirmaties in ons dagelijks leven te integreren, geven we onszelf toestemming om te bloeien, om te stralen en om elke dag te groeien naar ons beste zelf zodat we schitteren als nooit tevoren.

Een hele mooie oefening van Louise Hay om een dieper niveau van zelfliefde en zelfacceptatie te cultiveren is de eenvoudige maar zeer effectieve spiegeloefening. Kijk in de spiegel en zeg ‘ik hou van mezelf’ of ‘Ik accepteer mezelf zoals ik ben’. En spreek deze woorden uit met overtuiging en gevoel, oog contact makend met jezelf in de spiegel.

Een krachtige positieve herprogrammering van je gedachten en … omarm een liefdevolle innerlijke dialoog en laat dat kritische stemmetje verdwijnen! Yes, jij gaat stralen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan